Dudok Groep — Diepeveen

Adres
Pelgrimsstraat 1
Stad
Rotterdam
Architect
Diederendirrix architectuur & stedenbouw, Eindhoven

Diepeveen

Dudok Groep voegt het karakteristieke Diepeveen pand toe aan haar monumentale portefeuille en voegt daarnaast een volume nieuwbouw wonen toe aan haar ontwikkelportefeuille. Op 1 november 2018 heeft het transport van het rijksmonumentale complex Diepeveen aan de Pelgrimsstraat te Rotterdam van Deeterman Holding (gelieerd aan de firma Vorm & Decor) naar Dudok Groep plaatsgevonden.

Dudok Groep is voornemens het iconische Diepeveen complex te herontwikkelen tot een aantrekkelijk en dynamisch woongebouw met publieke voorzieningen in de plint, waarbij het beeldbepalende monumentale kopgebouw in ere wordt hersteld. Het plan is om tussen het bestaande karakteristieke gebouw en de voet van het ‘dakpark’ een nieuw volume voor wonen toe te voegen waarmee de transformatie naar een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu ontstaat.

Het toevoegen van wonen op deze plek sluit volledig aan bij de visie van de gemeente Rotterdam. De gemeente is voornemens om dit gebied te ontwikkelen naar een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de rivier. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat/Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Dudok Groep voegt het karakteristieke object toe aan haar monumentale portefeuille en voegt daarnaast een volume nieuwbouw wonen toe aan haar ontwikkelportefeuille. Dudok Groep richt zich op het acquireren van markante beleggingsobjecten en spraakmakende binnenstedelijke ontwikkelprojecten in o.a. Rotterdam. Eerder kocht Dudok Groep in Rotterdam ook het monumentale HAKA-gebouw, tevens gelegen in het Merwe-Vierhavensgebied.