Dudok Groep — Kunstkerk

Adres
Museumstraat 65
Stad
Dordrecht
Architect
Lugten & Malschaert Architecten, Dordrecht
Ontwerp
Studio Job, Tilburg

Kunstkerk

Dudok Real Estate heeft de Kunstkerk in Dordrecht aangekocht om er een samenhangend cultureel horeca-concept te ontwikkelen. Samenwerking van de Kunstkerk en het Dordrechts Museum werden verkend. Aansluitend zijn de verbouwingsplannen voor de Kunstkerk gemaakt en zijn de werkzaamheden in volle gang.

Horeca en kunstenaars vinden elkaar steeds vaker. Kunst in horeca zorgt voor levendigheid, voor ontmoeting en gespreksstof. De Kunstkerk is in de eerste plaats een plek voor hedendaagse fotografie en waar tevens eten, drinken, dansen en kijken samenkomen. Beeldkunst staat hierbij centraal: fotografie, speelfilms, documentaires, flat screens, tech art- en videokunst.

Om aandacht op het gebouw te vestigen, wordt de buitenruimte in de programmering betrokken door middel van een kunstwerk aan de Vestzijde. Het interieur blijft terughoudend om de exposities tot hun recht te laten komen.

Fotografie wordt door tal van gepassioneerde amateurs en professionals beoefend en is ongekend populair. Het kan rekenen op een brede publieke belangstelling met name onder jongeren. De Kunstkerk kan een grote aantrekkingskracht hebben op bezoekers van het Dordrechts Museum door aansluitende programmering en thematische verbinding.

We stellen ons een levendig gebouw voor, waar, door flexibele inrichting, ruimte ontstaat voor een jazzpodium, en aanvullende programmering (verhuur) zoals: presentaties, diners, recepties, bruiloften en uitvaarten. Er is daar toe ondersteunende horeca aanwezig.

De ruimtelijke verbinding tussen de Museumstraat en het Augustijnenkamp maakt onderdeel uit van het project en zal na zonsondergang afgesloten zijn. De inrichting van deze buitenruimte is gericht op het creƫren van verblijfskwaliteit met een hoge belevingswaarde die een link gaat vormen tussen de museumtuin, het terras van The Movies en de Kloostertuin.