Monumentaal Vastgoed

De vastgoedportefeuille van Dudok Groep bevat tal van bijzondere, monumentale objecten gelegen op A-locaties. Dudok Groep ontwikkelt ze tot moderne woon-, culturele- of bedrijfsruimten, met behoud van de monumentale waarde.

Groothoofd — Dordrecht

Dudok Groep heeft in januari 2018 het rijksmonumentale complex aan het Groothoofd en de Palingstraat te Dordrecht gekocht van woningcorporatie Woonbron.

Kunstkerk — Dordrecht

Dudok Groep heeft de Kunstkerk in Dordrecht aangekocht om er een samenhangend cultureel horeca-concept te ontwikkelen.

Johan de Wittstraat 2 — Dordrecht

Deze voormalige spaarbank in het centrum van Dordrecht is gebouwd in de stijl van het eclecticisme en is van grote monumentale waarde. Het rijksmonument is in 2012 gerenoveerd.

Lange Geldersekade 8 — Dordrecht

Dit pand stond oorspronkelijk bijna twee eeuwen aan de Schiekade in Rotterdam, 20 kilometer verderop. Het maakte deel uit van de Kuijls Fundatie.

Nieuwe Haven 44/Hoge Nieuwstraat 150 — Dordrecht

Dit gerenoveerde en in ere herstelde monumentale pand ligt op een unieke uitgaanslocatie aan één van de mooiste havens in hartje Dordrecht.

Houttuinen 36 — Dordrecht

Deze voormalige kosterswoning in Dordrecht heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. In 2004 begon Dudok Groep aan de hergeboorte van het pand. Na een restauratie van drie jaar is Houttuinen 36 nu de hoogwaardige kantooromgeving voor Dudok Groep.

Kuipershaven 112 — Dordrecht

Aan de stijlvolle Kuipershaven ligt het appartementsgebouw dat in 1995 geheel is gerenoveerd. Daarbij is zijn van oorsprong klassieke uitstraling teruggekeerd. Mede dankzij het werken met oude bouwmaterialen en het aanbrengen van de authentieke knipvoeg is het een representatief gebouw.

Knolhaven 33 — Dordrecht

Dit is in hartje Dordrecht een hoogwaardig afgewerkte, gelijkvloerse benedenwoning, met uitzicht op de Nieuwe Haven. De omgeving is sfeervol met bootjes die af en aan varen, monumentale panden rond de haven en verschillende gezellige eetgelegenheden dichtbij.

HAKA-gebouw — Rotterdam

Dudok Projectontwikkeling gaat het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelgebouw voor kantoren en horeca.

Diepeveen — Rotterdam

Dudok Groep voegt het karakteristieke Diepeveen pand toe aan haar monumentale- en ontwikkelportefeuille.

Hofbogen — Rotterdam

Het iconische monument is in september 2019 door woningcorporaties Havensteder, Vestia (samen Hofbogen B.V.) en ProRail overgedragen aan Dudok Groep.

Rotterdamsche Lloyd — Rotterdam

Dit gebouw op de Lloydpier maakt deel uit van de vastgoedportefeuille van Dudok en is sinds 2002 een rijksmonument vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde.

Nieuwstraat 60-62 — Dordrecht

Trivire en de partners AM Assets en Dudok Groep hebben de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van Nieuwstraat 60-62 (The Movies) in het historische centrum van Dordrecht.